10 dingen die bloggers je niet vertellen

January 27, 2016 13 Inspiration
Lachanna1

10 dingen die bloggers je niet vertellen.. Dat klinkt best geheimzinnig heh? Er zijn wat ‘bloggers-geheimen’ die ze niet zomaar delen met niet-bloggers. Ik geef je graag een kijkje in de bloggers keuken door je 10 dingen te vertellen die bloggers doen. Simpelweg omdat bloggers bijna net zo zijn als ‘gewone’ mensen, alleen dan met een filtertje of 2!

Heb jij ook een van deze ‘gekke’ blogger-eigenschappen?

10 dingen die bloggers je niet vertellen

1. Voordat er een perfecte selfie online komt op Instagram of op de blog zijn er eerst al 100 varianten aan vooraf gegaan, een andere hoek, meer licht, meer lipstick.

2. Bloggers krijgen vaak spullen: de meeste bloggers hebben helemaal niet het budget om elke week een nieuwe outfit te shooten. Gelukkig is er hulp, er zijn namelijk genoeg merken en PR-bureaus die graag met bloggers werken om meer naamsbekendheid te creeeren en hun doelgroep te bereiken. Een mention voor een merk op een blog online en op Social Media is vaak veel waard, de content blijft altijd bestaan en wanneer een blogger vanuit Social Media refereert aan een merk dan krijgen ze er vaak nieuwe volgers bij.

3. Wanneer er een outfit post online komt van bloggers staan er vaak 3/4/5/6 foto’s online in de post, hier gaan stiekem wel 100en stuks aan vooraf. Een gemiddelde shoot kost gemiddeld tussen de 20 minuten en een uur!

4. De meeste bloggers zijn stiekem Photoshop-helden, een foto die gemaakt is wordt vaak een beetje bijgespijkerd, wat oneffenheden weggeshopt, de achtergrond iets opgelicht. Allemaal dankzij Youtube tutorials hoe we om moeten gaan met Photoshop, zo redden wij onszelf wel!

5. Vaak worden foto’s van bloggers gemaakt door hun vriendjes en vriendinnetjes (dus helemaal niet door professionele fotografen) op de meest onhandige plekken, in de drukte, even snel tussendoor en zelfs in de regen

6. Er zijn verschillende iPhone apps waarmee je ook selfies/iPhone foto’s compleet kan bewerken, een ‘perfecte’ flatlay wordt gecreerd door heel veel verschillende filters en achtergrond witmaak-apps om het perfecte plaatje neer te zetten. Soms kost dit wel 30/45 minuten voor 1 foto, en heel soms nog wel meer.

7. Bloggers schieten vaak 1/2/3/4 outfits op 1 dag, vooral werkende bloggers hebben simpelweg niet de mogelijkheid om elke dag van de week een outfit te fotograferen. Vooral in de winter is het lastig om een foto te maken van een ‘outfit of the day’. Meestal hebben bloggers een tas vol outfits mee die ze omwisselen in pashokjes, in de wc van een restaurant of soms zelfs ergens in een hoekje op straat.

8. Bloggers kopen soms spullen, maken foto’s en brengen deze dan weer terug

9. Er is best veel haat en nijd in de bloggerswereld, er zijn genoeg copy-cats en valse bloggers die andere bloggers niet respecteren. Er zijn inmiddels zo veel bloggers dat er steeds meer ‘concurrentie’ is, elke blogger wil de tofste samenwerkingen en front-row zitten bij Fashionweek. Het lijkt vaak alsof het een grote liefdevolle wereld is maar vaak is er onderling wel wat jaloezie. Het zijn immers vaak vrouwen, daar staan we ook wel een beetje om bekend. Ik heb gelukkig weinig last van haat en nijd en heb een vaste bloggers vriendinnengroep die veelal elkaar juist willen stimmuleren en helpen om meer te bereiken.

10. De wereld van bloggers is veelal nep, het perfecte plaatje wordt geschetst zowel op de blog (door mega professionele foto’s, de mooiste setjes en mooie verhalen) als op Social Media (filters, 100 pogingen tot selfies). Bloggers zijn ook gewoon mensen, hebben ook wel eens ruzie met hun vriendje, eten echt niet elke ochtend een perfect gestyled ontbijtje en zien er echt niet 7 dagen per week tip top uit. Ik schrijf dit artikel dan ook in mijn grote zachte trui, zonder BH, met mijn Uggs aan op de bank.. We creeeren een ideaal plaatje omdat dat simpelweg zo fijn is om naar te kijken.

null

 • Claudia Verloop

  Hahaha de laatste. Jup :)
  Heel erg leuk om te lezen, echt! Liefs

 • Haha herkenbaar! Meerdere outfits op een dag schieten doe ik trouwens niet. Mijn vriend is het na een paar foto’s al zat dus dat werkt helaas niet. 😉

  • Aah leuk!! Thanks voor je reactie. Meerdere outfits schieten lukt mij inderdaad ook alleen als ik met ‘mede-bloggers’ ga shooten, mijn vriend is ook echt na 1 outfit helemaal klaar.. Vooral in de winter haha. Liefs xx

 • Leuk en eerlijk artikel. Ik ben beautyblogger en een aantal dingen zijn wel herkenbaar. Dat van die jaloezie en bitchy gedrag vind ik echt jammer :( En verder denk ik wat de selfies betreft dat ook niet bloggers wel eerst heel veel foto’s maken en enkel de perfecte foto online zetten :)

  • Wat leuk dat je het (gelukkig) ook herkent. Jammer heh, dat haat en nijd.. Helemaal nergens voor nodig, lezers kunnen wel 100 blogs tegelijk volgen en zullen alleen jou gaan volgen als ze vinden dat jij als persoon leukt schrijft en mooie content hebt. Bedankt voor je reactie!

   Liefs, Lauren

 • Leuk om terug te lezen! Herken er wel wat van. Alleen 10 vind ik wel fel geformuleerd, ik denk ook niet dat men er vanuit gaat dat het leven van een blogger zo perfect is, toch?

  • Bedankt voor het complimentje! Ja punt 10 is ook helemaal waar, wat je op social en op je blog laat zien is veelal het perfecte plaatje en de minder leuke dingen laat je vaak niet zien, omdat dat vaak prive is en het veel leuker is om de goede dingen te laten zien en te vertellen.

   Liefs, Lauren

 • Op punt 8 na herken ik alles haha! Punt 9 valt me steeds vaker op, echt enorm jammer, gun een ander ook wat.. En het valt me steeds meer op dat het bij sommigen daar alleen nog maar om draait, het de beste willen zijn..

  • Helemaal mee eens, je moet elkaar juist aanmoedigen en samenwerken om verder te komen. Je lezers kunnen namelijk best prima zelf bepalen hoeveel blogs ze lezen en waarom ze dat doen, dat zijn er vaak veel meer dan 1..

 • ik zou echt nooit iets kopen en dan na het posten terug brengen naar de winkel, vind dat echt zo raar. Snap het ergens wel je leent het maar vraag dan gewoon via een PR bureau of je ergens kleding van kan lenen? Ik vind het eerlijk gezegd heel jammer dat er zoveel haat en nijd is in de bloggers wereld we zouden juist blij moeten zijn voor de ander en dat supporter maar helaas is dat niet altijd zo. Heel erg leuk geschreven en alles is zo herkenbaar!

  • Haha ja dat snap ik helemaal. Ik moet eerlijk toegeven dat ik wel eens heeel erg twijfelde over een item hem wel al op de foto had gezet en daarna (na het zien van de foto’s) er toch over uit was dat het niet bij mij paste. Maar dan heb ik het max 20 minuten echt aan gehad voor de foto. Haat en nijd vind ik ook heel jammer en ben het er helemaal mee eens we zouden elkaar juist moeten helpen en samenwerken om samen succes te behalen. Sommige willen liever alleen aan de ‘top’ staan.

 • Elsa Sophie Govaarts

  Wat een leuk en eerlijk artikel! Ik herken er wel het een en ander van en denk dat als je zelf eerlijk en oprecht blijft je dit ook zal uitstralen op je blog en naar anderen toe. X

Read previous post:
pink heaven
Pink heaven

Sinds ik ben verhuist (wat letterlijk 1km verderop is van mijn oude huis) heb ik toch weer zoveel nieuwe mooie...

Close