5 tips die je niet moet vergeten bij het organiseren van je bruiloft!

October 20, 2018 0 Wedding
bruiloft-lauren-_-leroy-door-nienke-van-denderen-fotografie-142

Er zijn wel 10000 tips die ik je wil geven voor het regelen van een mooie bruiloft maar ik heb 5 tips verzameld die ik ook wel graag had gehad voor dat ik begon met het plannen van mijn bruiloft. Het is namelijk best wel lastig om het plannen van je bruiloft leuk te houden zonder dat je soms helemaal gek wordt. Het organiseren van onze bruiloft vond ik echt een FEESTJE en heb ik eigenlijk geen moment gedacht: dit is teveel of dit is stom. Hoe leuk is het om de leukste dag van je leven vorm te geven?

Dit zijn 5 tips die je niet moet vergeten bij het organiseren van je bruiloft:

1. Durf keuzes te maken.

Ja dit is eentje die ik zelf wel meer had willen naleven. Je zoekt zoveel verschillende dingen uit en gaat offertes opvragen. Je wacht even op antwoord of je vergelijkt een aantal opties met elkaar. Dan moet je wel streng zijn voor jezelf om ook echt een keer een knoop door te hakken, hoe eerder hoe beter. Want als je keuzes voor jezelf uitschuift dan blijft het de hele tijd een beetje in je hoofd spelen. Je kan ook eindeloos veel keuzes creƫren voor jezelf en dan zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer.

2. Denk goed na over de journey van de dag.

Stiekem gooi ik hier even een klein marketing termpje er in en eigenlijk weet ik gewoon geen beter woord voor dit. Ik heb de bruiloft echt gezien als een evenement en heb ik geprobeerd helemaal de dag in detail te doorlopen door de ogen van onze gasten. Ze komen aan, wat zien ze dan? Ze moeten even wachten, wat doen ze dan? Ze moeten toch een keer plassen, gebeurt daar nog iets? Je hebt een ombouw moment, wat hebben ze te doen? We vonden het leuk om mensen op kleine punten te verassen juist als ze het niet verwachten, zoals op het toilet met een grappige poster (uiteraard in ons artwork) met een quote, deo, mondwater en hele lekkere handzeep om jezelf op te frissen. Maar ook al in de rij van de WC hadden we ‘verassingen’ verstopt, zo hadden we een grote snoeppotten met onze favoriete snoepjes zoals bij een echte club en ze konden ook een nummer uitkiezen van onze plee-list met allemaal foute hits zodat je op jouw favoriete foute knaller kon swingen buiten in de rij maar ook op het toilet het liedje nog kan horen.

3. Wees realistisch.

Alle dromen die je had als klein meisje (of als grote meid haha) zijn vaker groter dan groots. Pinterest maakt menig bruidje heeeeelemaal gek, want je kan zoo onwijs veel. Het is super leuk om eerst heel breed te denken, zonder grenzen te brainstormen en je hele Pinterest vol te zetten. Dit geeft je waarschijnlijk wel heel fijn een richting maar het is hierna wel belangrijk dat je prioriteiten gaat stellen, wat vind jij echt belangrijk? De aankleding? Wil je dit echt allemaal zelf maken? Of kan je wat uit besteden? Daarnaast moet je je bedenken aan de overdaad aan versiering wat je het aller leukste vind want als je alles doet, moet het wel nog steeds bij elkaar passen. Prioriteiten stellen is voor de kwaliteit van bepaalde onderdelen erg belangrijk. Laat dingen los die je toch niet belangrijk vindt. Ook de verdeling van je budget is afhankelijk van je prioriteiten. Zorg dat je van te voren al kijkt naar je budget, steek jezelf niet in de schulden en zorg dat je ook nog een beetje leuk kan leven want anders wordt het best wel zwaar.

4. Wees duidelijk over je wensen, maar leg niets op.

Het is goed als je zelf heel goed weet wat je wil en ook duidelijk je wensen uit spreekt. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om geen social media toe te staan op je bruiloft, communiceer dit duidelijk van te voren zelf of via een ceremonie meester brief. Wil je graag een thema? Breng het leuk, geef je gasten tips over wat je precies bedoeld met het thema. Wees niet te streng en ga je er vooral niet druk om maken. Uiteindelijk was namelijk na mijn bruiloft stiekem heel blij dan mensen wel foto’s hadden gemaakt zodat we ook wat backstage kiekjes hadden!

5. Zorg ervoor dat het organiseren leuk blijft.

Zie het organiseren van je bruiloft niet als een vervelende klus of een nare baan. Zie het als het regelen van jouw allerleukste feestje! Het moet allemaal niet te zwaar worden, je moet elk onderdeel wat je regelen zien als een extra kers op de taart van de leukste dag van je leven. Denk je af en toe in wat het regelen van iets voor effect zal hebben op je gasten, worden ze verast? Dat is toch leuk om voor je liefste familie en vrienden (en jullie zelf) uiteraard te regelen! Als je er niet uit komt, durf ook hulp te vragen. Samen is alles leuker dan alleen. Zo voelen je vriendinnen of familie zich ook nog eens mega betrokken bij de dag en dat maakt voor hen de voorpret ook nog extra leuk.

bruiloft-lauren-_-leroy-door-nienke-van-denderen-fotografie-201

Foto’s door Nienke van Denderen Fotografie

Read previous post:
pink heaven
Pink heaven

Sinds ik ben verhuist (wat letterlijk 1km verderop is van mijn oude huis) heb ik toch weer zoveel nieuwe mooie...

Close