Je gaat trouwen, maar waar begin je?

March 13, 2018 0 Wedding
trouwen waar begin je

Het gevoel dat je hebt als je net ten huwelijk bent gevraagd is best lastig uit te leggen. Een soort nostalgische roze wolk. Je denkt terug aan jullie geschiedenis samen en hoe jullie samen tot dat ene moment zijn gekomen. Jullie hebben samen een leven opgebouwd en dat ga je dan ook nog eens vieren met het allermooiste feest van je leven. Haha dat klinkt wel echt heel zoet heh? Dat is het ook. Je voelt gewoon weer vlinders x 1000. Het is daarnaast ook een moment om je te beseffen en te besluiten, dit wil ik dus voor altijd. En JA ik wil! Maar waar begin je als je weet dat je gaat trouwen? Mijn engagement verhaal vind je hier!

Na het roze wolk moment van het aanzoek begint het eigenlijk pas echt, het is het startsein voor het nieuwe project. Het is hoe dan ook een flink project of je klein wilt trouwen of groots wil gaan trouwen. Er zijn enorm veel onderwerpen die om je oren vliegen zoals bijvoorbeeld: de jurk, de datum, het pak, de dj, de locatie, de getuigen, het aantal gasten en de indeling van de grote dag. Maar waar begin je dan echt als je gaat trouwen?! Dit verschilt uiteraard bij ieder huwelijk maar dit zijn de eerste 5 dingen waar je goed over na moet denken!

Trouwen, waar begin je?

1. Start met een goed gesprek met je lover, want het is wel belangrijk dat je allebei op 1 lijn zit op het gebied van trouwen. Het is fijn als jullie alvast samen bespreken wat jullie voor jullie zien als het op een bruiloft neerkomt. Misschien ziet hij het wel als een groot feest terwijl jij de ceremonie graag klein wilt houden. Bespreek jullie wensen samen en bedenk samen welke elementen jullie belangrijk vinden. Maar denk ook out-of-the-box, trouwen hoeft echt niet perse binnen kaders te passen. Trouwen moet vooral passen bij jullie! *Tijdsbestek: Uiteraard kan je direct na je aanzoek beginnen met fantaseren samen!

2. Om te beginnen is het daarna handig om samen alvast een globaal lijstje te maken met het aantal gasten dat je wilt uitnodigen. Alleen familie en beste vrienden? Of wil je je hockeyteam erbij hebben of collega’s? Maak een schatting van het aantal gasten want op basis van dat aantal gasten kan je weer heel veel andere beslissingen nemen. *Tijdsbestek: Ongeveer 12 maanden van te voren.

3. Op zoek naar mooie locatie(s)! Als je wet hoeveel mensen je ongeveer wilt hebben dan is het een kwestie van zoeken naar locaties. Het is handig als je een locatie zoekt die het aantal gasten kan ontvangen wat jullie in gedachten hebben. Daarnaast moet je bedenken of je een moderne locatie wil, een rustieke locatie, een kasteel, romantische locatie, in het bos of bijvoorbeeld aan het strand. Wil je alles op 1 locatie? Zowel het feest als het trouwen? Dan heb je namelijk waarschijnlijk een officiƫle trouwlocatie nodig. Of trouw je eerst voor de kerk en zoek je naar een feestlocatie? Dan heb je wat meer keuze want dan kan het gewoon een evenementenlocatie zijn. Locaties die je mooi vindt kan je gewoon bellen of e-mailen zodat je er langs kan om een rondleiding te krijgen en informatie te krijgen over prijs. *Tijdsbestek: Ongeveer 10/12 maanden van te voren.

4. Tijd om de datum prikken. Wil je dit jaar nog trouwen? Of willen jullie iets meer tijd voor de voorbereidingen? Heb je een hele sterke voorkeur voor een datum dan moet je deze uiteraard direct voorleggen aan je potentiƫle locaties want ze moeten uiteraard nog plek hebben. Maar het kan natuurlijk ook dat je minder verbonden voelt met een datum en je op basis van je ideale locatie ook je ideale datum kiest. *Tijdsbestek: 10/12 maanden van te voren

5. Na het prikken van de datum en het veilig stellen van de locatie kan je er voor kiezen om een ‘Save the date’ te versturen een Save The Date is een soort vooraankondiging van je trouwen en is vooral iets wat in Amerika veel gebeurt. Echter vond ik het wel heel handig om te doen, veel mensen vroegen al welke datum het zou worden aangezien ik al aangaf dat ik graag een zomer bruiloft wilde. Nu heb ik zowel vrienden met kinderen als zonder kinderen en willen ze meer duidelijkheid over een eventuele zomervakantie. Zo gaan mijn ouders altijd laat in het seizoen, terwijl mijn zus en vriendinnen vaak vroeg (juni) gaan. Als ze alvast weten dat je gaat trouwen dan kunnen ze hier rekening mee houden met het boeken. Ik zal jullie snel laten zien hoe mijn Save The Date er uit zag en wat inspiratie delen! *Tijdsbestek: Ongeveer 9 maanden van te voren

Read previous post:
pink heaven
Pink heaven

Sinds ik ben verhuist (wat letterlijk 1km verderop is van mijn oude huis) heb ik toch weer zoveel nieuwe mooie...

Close